Om oss

Rope Rescue Norway AS

Rope Rescue Norway har som hovedfokus å lære bort viktig kunnskap i fagfeltene tau- og vannredning. Kunnskapen du får hos oss kan være med på å redde liv og gjøre arbeidshverdagen mer trygg.  Vi tar også på oss sikringsoppdrag på filminnspillinger og arrangementer, og arbeid som krever sikring for tilkomstteknikkere.

Hos oss vil dere bli tatt imot av trivelige og imøtekommende instruktører. Vi er et sammensatt team med variert bakgrunn der noen er med oss fast og andre leies inn ved behov.

Vårt team består av

  • Internasjonalt godkjent instruktør for tau-, flom- og vannredning
  • Internasjonalt godkjent instruktør for taktisk taubruk.
  • Instruktører i overflateredning fra “Det store brannløftet”
  • Sykepleiere og ambulansearbeidere
  • Brann- og redningspersonell
  • Hovedinstruktør i tauredning
  • Autoriserte kontrollører av fallsikringsutstyr
  • Brefører og instruktør i breredning
  • Tilkomstteknikere
  • Brattkort instruktører / klatreleder inne

Våre ansatte

Eirik

Daglig leder og ITRa-godkjent hovedinstruktør

Vår hovedinstruktør kjøpte sitt første klatretau og sele da han var 16 år. Etter det var han frelst. Senere erfaring på tau er fra forsvaret, frivillige redningsorganisasjoner, aktiv alpinklatring og brann og redningsvesenet. Hovedjobben er som Brannmester i brannvesenet.

Eirik er første i Norge til å bli internasjonalt godkjent ITRA-instruktør i tau og vannredning. Han er også eneste ITRA-godkjente hovedinstruktør i Norge for vann, tauredning og på taktisk taubruk for politiet og forsvaret. Eirik er blant annet Regional Instruktør for Det store brannløftet og autorisert sakkyndig på tau- og fallsikring. Han er klatreleder inne/brattkort instruktør. Hans førstehjelpsbakgrunn er fra forsvaret og ambulansetjenesten. Operativ erfaring fra flere brann og redningskorps inkl. leder for tau- og vannredningsgrupper for både Røde Kors og tverrfaglig redningsgruppe. Eirik er også yrkesdykker og PADI Divemaster.

Med sin ivrige kajakkinteresse har han forsert enkelte stryk med kajakken oppned, men det er jo også en måte å lære på.

Karina

Assisterende daglig leder og hjelpeinstruktør

Med smilet på plass og det inkluderende vesenet hun er, er hun opptatt av at alle har det bra og føler seg velkommen. Jobben som markør tar hun gjerne.

Karina er den som hjelper deg når noe må fikses eller tilrettelegges for at du skal få et flott opphold sammen med oss. Her kommer hennes bakgrunn som autorisert helsefagarbeider og barnevernspedagog inn. 

Hun brenner for sanitetsfaget med autorisasjon og forsvarets sanitet nivå 3, og redning generelt. 

På fritiden går det gjerne i fjellturer, i skog og mark, og selvfølgelig dans.

Øyvind

Produkt- og nettansvarlig, elveredningsinstruktør

Alle bedrifter har behov for en nettansvarlig, og vår heter Øyvind. Han er datakyndig og har bakgrunn fra Hæren, Luftforsvaret og Heimevernet. Kontor har han på Bardufoss og kan gladelig ta seg av kundemøter i Nord-Norge. 

Øyvind er også elveredningsinstruktør og viser trygghet i brusende vann.

Ole Kristian

INSTRUKTØR I FALLSIKRING

Det finnes ikke et riggesystem denne karen ikke synes er spennende. Ole Kristian er blant annet en dere kan møte på oppdrag som krever tilkomstteknikk. Han liker å søke nye utfordringer og tar gjerne en utfordring på strak arm. Ser du han ikke i tau, er han kanskje ute på brannutrykning eller fikser elektriske anlegg.

Joachim

Medisinsk ansvarlig

Joachim er en rolig og omsorgsfull mann som jobber til daglig i ambulansetjenesten i Oslo og Akershus. Joachim er medisinsk ansvarlig og er derfor ofte med på filminnspillinger og andre sikringsoppdrag. Han har både vann- og tauredningskompetanse og i tillegg vært innom brann og rednings yrket. Dette gjør Joachim veldig allsidig.

Richard

INSTRUKTØR i TAUREDNING og rådgiver tauutstyr

Richard er en utadvendt og hyggelig kar som selvsikkert beveger seg inn i høyden. Han har jobbet i mange år som Via Ferrata guide og fjellguide, og er sprek som få.

Med et initiativrikt og løsningsorientert fokus fikser han det meste i høyden. Med sin pedagogiske fremtoning får han med seg alle elever i læringsprosessen. I tillegg til å være Instruktør, jobber han med rådgivning og salg av tauutstyr. 

Alfred

Instruktør i tauredning og sanitet

Alfred er sykepleieren og trønderen vår uten bart og skinnvest som jobber i skipatruljen etter god fartstid i forsvaret. Han brenner for sanitetsfaget og har en generell interesse for redning, og det kombinert med sitt behagelige lynne gjør at han er vår dyktige medic. Alfred er initiativrik, framoverlent og samarbeidsdyktig. Du kan se han både som markør, instruktør og assistent på våre kurs eller oppdrag. Du kan også finne han som brattkortinstruktør inne ved klatreveggen og i førstehjelp.

Nicholas

Instruktør i tau- og vannredning

Nicho er en erfaren sportsklatrer som begynner å trives med 2 tau, men er fortsatt glad i å holde klatrekurs inne. Bortsett fra å være nordlending har han jobbet som brannmann, i forsvaret, vært i tau- og vannredningsgruppe og er kurset via ITRA.

Sanitetserfaring fra Norsk folkehjelp og forsvarets sanitetsnivå 3. Når Nicho ikke henger i tau hos oss eller er på jobb i skipatruljen, trives han best i en mast på en fullrigger i kraftig nordavind.

Martin

Instruktør tauredning/klatring

En blid og imøtekommende kar som ofte har et smil på lur. Martin er klatreleder inne/brattkort instruktør så han vil dere møte på kurs både inne og ute.

Han har jobbet i forsvaret og er en meget erfaren arbeidsdykker. Solid medic erfaring og jobber som brannmann.

Mads

Instruktør tauredning

Mads jobber til daglig i forsvaret og som brannmann. Han har jobbet i instruktørrollen over 10 år og har god erfaring med å være pedagogisk og dyktig framlegger.

Med sitt sindige og filosofiske vesen, og interesse for både brannfaget og tauredning, er han en kar med gode spørsmål og tankevekkende svar.

Våre nye "up and coming" 

Disse karene kan dere møte på kurs eller andre oppdrag

Anders

Hjelpeinstruktør

En entusiastisk paramedic som også har prøvd brannyrket. Anders har en dedikasjon for sanitet og redning generelt, og med sin motivasjon og lidenskap vil dette føre han langt. 

Han er ikke redd for å ta på seg instruktørhjelmen og er gjerne med på andre oppdrag.

Sondre

HJELPEInstruktør

En sindig og behersket kar med mange år som brannmann, og en stor interesse for å lære ordentlig. Sondre er pedagogisk og varm, og kan være et rolig anker i en ivrig gruppe. 

Redd for vann og elvesprøyt er han ikke, men heller trygg i det han skal gjøre når det bruser som mest.

Ole Martin

Hjelpeinstruktør

Ole Martin er en utadvendt og humørspredende brannmann og sykepleierstudent. Han kan være god til å se andre, men er også bevisst sitt oppdrag som å finne løsninger i tauredning. Godt framme i skoen er han villig til å lære mer .

Han tar gjerne på seg rollen som markør for mer realistisk trening for kursdeltakere.

Hopp rett ned til innholdet