Om Rope Rescue Norway

Rope Rescue Norway AS har som hovedfokus å undervise for å spre viktig kunnskap innen fagfeltene tau- og vannredning. Kunnskapen du får hos oss kan være med på å redde liv og gjøre arbeidshverdagen mer trygg. Vi tar også på oss sikringsoppdrag på filminnspillinger og arrangementer, og arbeid som krever sikring for tilkomstteknikkere. 

Her vil dere bli tatt imot av trivelige og imøtekommende instruktører. Vi er et sammensatt team av instruktører med variert bakgrunn. Noen er med oss fast og andre leies inn ved behov.

Med i teamet har vi:   
 • Instruktører i overflateredning fra “Det store brannløftet”  
 • Internasjonal godkjent instruktør for tau- og elveredning 
 • Internasjonal godkjent instruktør for taktisk taubruk.             
 • Sykepleiere og ambulansearbeidere
 • Brann- og redningsmenn
 • Hovedinstruktør i tauredning
 • Autorisert kontrollør på fallsikringsutstyr
 • Brefører og instruktør i breredning
 • Yrkesdykkere 
 • Tilkomstteknikere 
 • Brattkort instruktører/klatreleder inne

Eirik

Daglig leder og hovedinstruktør

Vår hovedinstruktør kjøpte sitt første klatretau og sele da han var 16 år.  Etter det var han frelst.  Senere erfaring på tau er fra forsvaret, frivillige redningsorganisasjoner, aktiv alpinklatring og brann og redningsvesenet. Hovedjobben er som Brannmester i brannvesenet. 

Eirik er første i Norge til å bli godkjent ITRA-instruktør i tau og vannredning. Han er eneste ITRA-godkjente hovedinstruktør i Norge for vann, tauredning og på taktisk taubruk for politiet og forsvaret. Eirik er blant annet Regional Instruktør for Det store brannløftet og autorisert sakkyndig på tau- og fallsikring. Han er klatreleder inne/brattkort instruktør. Hans førstehjelpsbakgrunn er fra Forsvaret og ambulansetjenesten. Operativ erfaring fra flere brann og redningskorps inkl. leder for tau- og vannredningsgrupper for både Røde Kors og tverrfaglig redningsgruppe. Eirik er også yrkesdykker og PADI Divemaster.

Med sin ivrige kajakkinteresse har han forsert enkelte stryk med kajakken oppned, men det er jo også en måte å lære på

Karina

Assisterende daglig leder, instruktør og kurskoordinator

Den egentlige sjefen, mener vi andre. 

Med smilet på plass og det inkluderende vesenet hun er,  er hun opptatt av at alle har det bra og føler seg velkommen. Jobben som markør tar hun gjerne. Karina er den som hjelper deg når noe må fikses eller tilrettelegges for at du skal få et flott opphold hos oss. Her kommer hennes bakgrunn som autorisert helsefagarbeider og barnevernpedagog inn. Hun brenner for sanitetsfaget med fagbrev og forsvarets sanitet nivå 3, og redning generelt. Hennes interesse har også ført henne inn i tau- og vannredningsgruppe. Underveis i kursene tar hun bilder som elevene får, noe som er populært og elevene setter pris på.

Per Magnus

Leder for lokasjon Askvoll
Per Magnus styrer låven på Askvoll der vi holder kurs og har base for arbeid i tau på vestlandet. Per Magnus har lang fartstid i forsvaret. Drevet mye med produktutvikling og testing av utstyr i ekstreme miljøer. Per Magnus er en fullblods friluftsmann som liker alle utfordringer i fjell og natur der sanitet og overlevelse er en naturlig del av hverdagen men jakt ligger nok hans hjerte nært. Per Magnus er veldig glad i en prat og setter gjerne på kaffen hvis du ønsker å prate utstyr eller dele erfaringer.

Nicholas

Instruktør i tau- og vannredning
Nicho er en erfaren sportsklatrer som begynner å trives med 2 tau, men er fortsatt glad i å holde klatrekurs inne. Bortsett fra å være nordlending har han jobbet som brannmann, i forsvaret, vært i tau- og vannredningsgruppe og er kurset via ITRA. Sanitetserfaring fra Norsk folkehjelp og forsvarets sanitetsnivå 3. Når Nicho ikke henger i tau hos oss eller er på jobb i skipatruljen, trives han best i en mast på en fullrigger i kraftig nordavind.

Joachim 

Medisinsk ansvarlig  

Joachim er en rolig og omsorgsfull person som jobber til daglig i ambulansetjenesten i Oslo og Akershus. Joachim er medisinsk ansvarlig og er derfor ofte med på filminnspillinger og andre sikringsoppdrag. Han har både vann og taurednings kompetanse og i tillegg vært innom brann og rednings yrke. Dette gjør Joachim veldig allsidig. 

Martin

Instruktør og arbeidsdykker med 1000+ timer

Vår blide og imøtekommende instruktør har ofte et smil på lur. Martin er klatreleder inne/brattkort instruktør så han vil dere møte på kurs både inne og ute.  

Han har jobbet i forsvaret og er en meget erfaren arbeidsdykker. Solid medic erfaring og jobber som brannmann. 

Øyvind

Produkt- og nettansvarlig
Alle bedrifter har behov for en nettansvarlig, og vår heter Øyvind. Han er datakyndig og har bakgrunn fra Hæren, Luftforsvaret og Heimevernet. Kontor har han på Bardufoss og kan gladelig ta seg av kundemøter i Nord-Norge. Øyvind er også dykker og bidrar der ved behov. På fritiden kan du finne han på fjellet eller i kajakken.

Alfred

Instruktør i tauredning og sanitet
Alfred er trønderen vår uten bart og skinnvest som jobber til daglig med sykepleierstudier og i skipatruljen etter god fartstid i forsvaret. Han brenner for sanitetsfaget og har en generell interesse for redning, og det kombinert med sitt behagelige lynne gjør at han er vår dyktige medic. Alfred er initiativrik og framoverlent. Du kan se han både som markør, instruktør og assistent på våre kurs. Du kan også finne han som brattkortinstruktør inne ved klatreveggen.

Ole Kristian 

Instruktør i tauredning 

Det finnes ikke et riggesystem Ole Kristian ikke synes er spennende. Det kan være alt fra z-drag til avanserte highlines. Han søker kunnskap og erfaring, og med sitt positive vesen og smil på lur, vinner han fram. Ole Kristian er blant annet en dere kan møte på oppdrag som krever tilkomstteknikk. Han liker å søke nye utfordringer og tar en utfordring på strak arm. Ser du han ikke hengende oppned i tau, er han kanskje ute på brannutrykning eller fikser elektriske anlegg.

 

Mads

Instruktør i tauredning 

Mads jobber til daglig i forsvaret og som brannmann. Han har jobbet i over 10 år som instruktør og har god erfaring på å bygge opp kurs og forelesninger. Med sitt sindige og filosofiske vesen og interesse for både brannfaget og tauredning, er han en kar med gode spørsmål og tankevekkende svar.