RRN blir ny importør av Ruth Lee redningsdukker

RRN blir ny importør av Ruth Lee redningsdukker etter Oskar Pedersen. Oskar Pedersen har vært importør de siste 10 årene og gjort et godt arbeid med å få kvalitetsdukker ut på det norske markedet. De har nå valgt å fokusere på andre områder slik at vi fra 1. november overtok den rollen. Rope Rescue Norway har altså overtatt stafettpinnen og skal fortsette å levere kvalitetsproduktene til Ruth Lee.

Ruth Lee er et firma i Wales som ble etablert på 80tallet. Det lokale brannvesenet oppsøkte Ruth Lee med ønske om å kunne reparere den hjemmelagde dukken. Ruth var proaktiv og svarte at «jeg kan gjøre den bedre. Jeg kan lage en ny dukke til dere». Dette var starten på et firma som nå har produsert utallige redningsdukker til redningstjenesten, nødetater, forsvaret, maritime bedrifter og andre som trenger realistiske dukker å trene med.

Ruth Lee fokuserte på kvalitet, robusthet og slitestyrke på sine dukker, og etter hvert har utvalget ekspandert. De har designet flere forskjellige varianter som passer til varierte utfordringer, i samarbeid med kunnskapsrike personer fra redningsindustrien. Dere vil med andre ord sannsynligvis finne en dukke som passer til deres formål, for her er det alt fra vannredningsdukker, USAR, snøskred dukker, avanserte førstehjelpstreningsdukker til masseskade dukker. Om du er usikker på hvilken som passer dere best er det bare å ta kontakt på redningsdukker@roperescuenorway.no.

Ruth Lee designer også mange interessante tilleggs produkter.

De produserer blant annet hette og kjeledress som brer varme rundt dukken slik at redningsdukkene blir synlig på IR kamera. Thermo produktene er derfor ypperlig på øvelser både under kalde røykdykk, søk ute i terrenget og med drone. Hetten kan i tillegg brukes i vann. Annet som kan nevnes er blant annet ShoutBox. På den kan man spille inn lydopptak som kan aktiveres ved lyd i nærheten, lyden kan gå i loop eller instruktøren kan fjernstyre dukken til å spille av en forhåndsinnspilt melding til redningspersonell.

Hundedukker er også i sortimentet

Som vi alle vet er det viktig å kunne trene på flere senarioer, og dyreredning er mer og mer i vinden. Denne kan brukes både i tauredning, røykdykkerøvelser, USAR, fjellredning, redningshelikopter og det du kommer på. Hundedukkene er selvfølgelig også robuste, og kommer i forskjellige vektklasser, tåler temperaturer opp til 100°C og er vanntette.

Ved spørsmål eller bestillinger, send mail til redningsdukker@roperescuenorway.no

Facebook
E-post
Print
Hopp rett ned til innholdet